Nieuwe boutlaspistolen GD 12sc, GD 12 en GD 15 met geïntegreerd weg-meetsysteem

(26/11/2019) Tijdens de Schweisstec 2019 presenteert Bolte de nieuwe boutlaspistolen GD 12sc, GD 12 en GD 15. Het nieuwe criterium voor Lichtboog boutlassen tot een diameter van 15 mm.

De GD 12sc is ontwikkeld voor Short Cycle boutlassen (max. lasdiameter: 12 mm.) terwijl de GD 12 en GD 15 ontwikkeld zijn voor het boutlassen met keramische ring of beschermgas. (max lasdiameter 12, resp. 15 mm.) Alle pistolen hebben een instelbare lichthoogte (instelbereik: 0 - 2,5 mm) en de GD 15 is bovendien uitgerust met een hydraulische demping van de pistool-as. De nieuwe pistolen kunnen altijd perfect worden ingezet voor elke las-toepassing. De combinatie van een lineair gelagerde pistool-as, de ruim bemeten laskabel van Ø35 mm² en de automatische lengtecompensatie, garanderen deze laspistolen altijd perfecte lasresultaten.

Highlight van de nieuwe pistolen is het geïntegreerde weg-meetsysteem. (optioneel). Hiermee is het afstellen van de lichthoogte zeer eenvoudig.

Bovendien wordt kwaliteitsbewaking mogelijk doordat de beweging van de lasbouten (lichthoogte, tijd en induikdiepte) bij elke las gemeten en opgeslagen wordt.

Gedetailleerde informatie over de nieuwe boutlaspistolen vindt U hier..