Generatie 2018: Boutlasmachines Series PRO-I, PRO-D, PRO-S en PRO-C

(27.10.2017) Dit jaar op de Schweisstec (7-10 November in Stuttgart) stelt AS Schöler+Bolte de nieuwe generatie boutlasmachines uit de PRO serie voor.

De machines uit de nieuwe generatie konden, wat betreft bedieningsgemak en prestatie, nog verder worden verbeterd.

 • Lassen van kopdeuvels Ø25 mm met slechts een 63A stekker.
  Voor het lassen van kopdeuvels tot Ø25 mm is de PRO-i 2800 nu ook optioneel verkrijgbaar met 63A stekker.
 • Verbeterde inschakelduur => snellere lasvolgorde
  Door het ontwerp van de Serie PRO-D en PRO-i compleet te herzien kon de inschakelduur verbeterd worden en daarmee een hogere lasvolgorde bereikt worden.
 • Bibliotheek met voorgeprogrammeerde instellingen
  In alle machines is een bibliotheek met voorgeprogrammeerde instellingen voor alle gangbare type lasbouten vlgs DIN 13918 ingevoerd. Deze lasprogramma’s kunnen gekozen worden door selectie van zowel boutdiameter als type lasbout.
 • Lasprogramma geheugen voor elke pistoolaansluiting.
  Bij machines met meerdere pistoolaansluitingen kunnen voor elke pistoolaansluiting tot 15 lasprogramma’s opgeslagen worden.
 • Omschakeling tussen “standaarduitvoering” en “basisuitvoering” (met gereduceerde functies) voor zeer eenvoudige bediening
  De machines uit de PRO-D serie kunnen omgeschakeld worden naar een basisversie (beveiligd door wachtwoord) voor een simpele bediening.
  In de basisuitvoering kunnen enkel de lasstroom, lastijd en de dagteller ingesteld worden.
 • Geoptimaliseerde Menu-opbouw en bediening
  Bedieningscomcept en Menustruktuur werden compleet herzien zodat gebruiksvriendelijkheid en bediening van de apparaten verder kon worden verbeterd.
 • Nieuw machtigingsconcept voor machine-blokkering, instellingen en menustruktuur.
  Voor zowel de blokkering van het apparaat als de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen in de basisinstellingen en menustruktuur voorziet het nieuwe machtigingsconcept in verschillende rollen.(beveiligd door wachtwoord)
 • Gebruiker-specifieke menuconfiguratie
  Het bedieningsmenu kan individueel aangepast worden (beveiligd door wachtwoord)
 • Individuele programmering van de lasstroom-curve
  De lasstroom-curve van alle PRO-i apparaten kan individueel geprogrammeerd worden. Zo kunnen ook laswerkzaamheden uitgevoerd worden die met standaard boutlasmachines/instellingen niet of ontoereikend gerealiseerd kunnen worden. (Onze technici kunnen u hierover verder informeren)

Uitvoerige informatie over onze boutlasmachines vindt u hier.