PRO-S 600 - nieuwe inverter boutlasmachine met enkel-fase lasbron (230 of 115 V)

(11.05.2016) Tijdens IEX, Insulation Expo Europe op 11 en 12 mei 2016 in Keulen presenteren wij onze nieuwe PRO-S 600.

Dit apparaat is heel licht en heeft enkel een 230 V aansluiting nodig. Uitgerust met onze microprocessor control, levert het uitstekende laskwaliteit. Moderne invertertechnologie zorgt voor een uiterst nauwkeurige regeling en een hoge reproduceerbaarheid van het lasproces, en een zeer hoge lichtboog stabiliteit, zelfs bij korte lastijden en lage lasstromen.

Het apparaat is geschikt voor een hoge laskracht (maximale las diameter is 6 mm). Dankzij een innovatieve koelmethode kan een hoge inschakelduur en dus een hoog lastempo gehaald worden. Door het beduidend lagere gewicht in vergelijking met conventionele boutlasmachines is het zeer geschikt voor mobiele toepassingen.Daarnaast maakt de robuuste bouw hem geschikt voor een ruwere werkomgeving.

Zo kan deze met een X-as of roterende produkt-opname, maar ook met andere werkstukopnameszoals een manuele draaitafel worden uitgerust. Met de MAS-04 zijn meerdere klantspecifieke uitvoeringen mogelijk.

De MAS-04 blinkt uit in hoge precisie bij de positionering en tegelijk een eenvoudige bediening. Tevens is deze opstelling inzetbaar voor alle boutlasmethodes en kan uitgerust worden met alle BTH machines en met de laskoppen KHA-200F en KKA-200F.

De PRO-S 600 is ontworpen voor het boutlassen met lichtboog en short cycle. Lasstroom en tijd zijn traploos instelbaar, vanzelfsprekend uitgerust met konstantstroom-regeling. Alle instellingen worden d.m.v. een robuuste draai/drukknop geregeld en alle funkties en parameters worden weergegeven in een groot display.
Voorgeprogrammeerde lasprogramma’s maken de keuze voor een juiste instelling eenvoudig. Bovendien zijn klantspecifieke instellingen in het geheugen op te slaan. Door modulaire opbouw kan de machine klantgericht samengesteld worden. Alle opties zijn ook achteraf in te bouwen. De geïntegreerde lasparameter-bewaking maakt kwaliteitscontrole van de gemaakte lassen mogelijk.

Standaard worden de instellingen van de laatste 10 lassen opgeslagen. Optioneel is een geheugenkaart verkrijgbaar voor 24500 lassen, tevens voorzien van een USB interface voor dataoverdracht naar een PC. Optioneel is de machine te voorzien van een gasmodule voor het lassen onder beschermgas en een automatische module voor het aansturen van een trilvuller en een automatisch laspistool voor het automatisch toevoeren van de lasbouten.
De PRO-S 600 kan met maximaal 4 pistoolaansluitingen geleverd worden met afzonderlijke instellingen per pistool. Alternatief voor meerdere pistolen is ook de Adapterbox PRO-SPLIT als accessoire verkrijgbaar, e machine herkent dan automatisch welk pistool gebruikt wordt.

Verdere informatie vindt u hier.